Begeleiding van jongeren en kinderen

Als onze kinderen lijden, lijden we vaak met hen mee. Voor veel ouders is het heel moeilijk te zien als ons kind niet goed in het vel zit. Gevoelens van machteloosheid, frustratie en verdriet wisselen zich af. Hoe zorg je ervoor dat je kind het weer goed heeft? Welke interventies doe je wel en welke niet? Als ouders moeten we veel bewustzijn hebben om niet alleen de juiste keuzes te maken voor ons kind, maar ook om ze goed te (blijven) begeleiden in het dagelijkse leven. Het is nu eenmaal niet eenvoudig om ouder te zijn. Sterker nog, er wordt veel van ouders gevraagd!.

Ieder kind heeft een eigen gebruiksaanwijzing die ook continue weer verandert. We mogen dus voortdurend open blijven kijken naar onze kids. Hierbij staat de vraag centraal: wat maakt dat het kind dit gedrag moet vertonen? Waar gaat het werkelijk over? Wat speelt zich af in de onderlaag? Het is de kunst als ouder en begeleider om ieder kind werkelijk te zien. Om het te erkennen en te stimuleren met al hun talenten en bijzonderheden.

Mocht je graag hulp kunnen gebruiken in de begeleiding van jouw kind of voor jezelf in de rol van ouder, ben je van harte welkom. Ik ben een ervaren psychoscociaal therapeut (werkzaam sinds 2006), professioneel pedagogisch werker en ervaren moeder met een grote liefde voor onze jonge medemens,

Met kinderen vanaf 8 tot 12 jaar werk ik vooral via de Acceptance en Commitment Therapy methode. We doen ervaringsgerichte oefeningen, waarmee we lastige gevoelens, gedachten en overtuigingen onderzoeken en vervangen voor meer voedende gedachten en overtuigingen. Ook leert het kind hoe het zich over gevoelens en emoties kan ontfermen. Het kind krijgt meer zelfvertrouwen omdat het inzicht krijgt in wat er gebeurt. Het wordt veerkrachtiger en steviger. Lees graag hier verder.

Met jongeren vanaf 12 jaar werk ik ook met de Acceptance en Commitment Therapy methode, maar hier ligt het accent minder op het doen van oefeningen. Ik geef ze praktische psycho-educatie. waardoor ze inzicht krijgen hoe de dingen bij hen werken. Ze leren gedachten herkennen. Ze beseffen hoe emoties werken en hoe ze hier mee om kunnen gaan. Ze leren - indien relevant - destructieve gewoontes af door te gaan beseffen wat eronder ligt. Soms werken we met voice dialogue, de techniek van focussen, visualiseren of een kleine familieopstelling. Lees graag hier verder.

Ook geef ik met veel enthousiasme Bikkeltrainingen. Deze zijn speciaal voor kids met faalangst of weerbaarheidsproblemen ontworpen. Lees graag hier verder..
Mail voor meer informatie info@ireneverweij.nl