Begeleiding in ‘Bewust leven en Bewust sterven’.

 

Wanneer je weet dat je niet lang meer te leven hebt, verandert alles.

Niets is meer ‘gewoon’. Waar jij je druk over maakte, is ineens niet meer belangrijk.
Je belandt met een harde klap in het hier en nu. En dan sta je voor de belangrijkste keuze in je leven ooit: Hoe ga ik hier mee om?

Schiet je in de weerstand?
Grijp je alles aan om te ontsnappen aan je lot?

Voel je je een slachtoffer?
Vraag je je voortdurend af; ‘waarom ik’?

Of grijp je deze situatie aan om, in de tijd die je nog rest, werkelijk te gaan leven?

Wanneer je weet dat je sterft, kun je ervoor kiezen om op het scherpst van de snede te leven. Ieder moment is kostbaar; de blik van je geliefde, de zonsopgang, je eigen hartslag.
Wanneer je de dood in de ogen kijkt, besef je hoe waardevol het leven is dat ineens in een totaal ander perspectief is komen te staan. Wat voorheen vanzelfsprekend leek, wordt nu ineens bijzonder en andersom.

 

Je gaat door verschillende fasen van rouw. Het ene moment zit je in de ontkenning, de boosheid, de oplossingsgerichtheid, het volgende moment in de gelatenheid, vermoeidheid en acceptatie.

 

Oprecht en in het reine zijn met je vergankelijkheid is hogeschoolwerk.
Je wordt uitgenodigd om werkelijk te gaan zien wie je bent en wat je in je leven doet.
 

Sterven kan je een enorme boost geven om het leven in al zijn volheid te gaan leven. En te ervaren hoe het werkelijk geleefd mag worden. Inclusief alle pijn, verdriet en wanhoop.

 

Aanbod

 

Voel je dat je graag professioneel en liefdevol begeleid wil worden in deze laatste fase van je leven?

Merk je dat oprechte steun, inzicht en wijsheid je goed zouden doen?

Heb je behoefte om in het reine te komen met jouw leven en sterven?
Of heb je iemand in je nabije omgeving of familie, die stervende is en word je hierin diep geraakt?

 

Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden.
Ik begeleid mensen zowel vóór, tijdens als na het sterven. Al naar gelang jouw wens.

 

Mijn begeleiding is zowel psychologisch als spiritueel. Mits jij dat wilt. Mocht je bijvoorbeeld geen behoefte hebben aan spiritualiteit, is dat prima. Ook wanneer je het juist alleen maar over spiritualiteit wilt hebben. Ik volg jouw proces en waar jij bent. 

Psychologisch: omgaan met emoties, gevoelens, fysieke en emotionele pijn.

 

Niets kan een grotere uitdaging in het leven zijn, als we zowel fysiek als psychisch lijden. Zeker als je al verzwakt bent. Hoe kun je met fysieke en emotionele pijn omgaan? Wat heb je nodig om uit de weerstand tegen dat wat er is, te komen? Hoe lukt het je om van diep lijden naar verdragen te gaan?  

Daarnaast kunnen we eventueel samen onderzoeken wat nog niet af is in je leven en waar nog werk te doen is. Zijn er nog mensen waarmee je zou willen praten of zijn er nog situaties die afgerond mogen worden? Hoe ga je om met intense gevoelens als onmacht, wanhoop en woede? Hoe berust je in het feit dat het einde van je leven in zicht is? Welke persoonlijke psychologische thema’s mogen afgerond worden? Wat ‘neem je mee’ uit jouw leven? Hoe vind je een balans tussen actief blijven zoeken naar mogelijkheden om beter te worden, versus je voorbereiden op de dood? Hoe ga je om met doodsangst? Zo maar een greep uit een breed scala van mogelijke thema's, waar we samen mee zouden kunnen werken.


Spiritueel: bewustwording van een breder perspectief op je leven. 

Voor mij voelt het dat we meer dan slechts een mens in een lichaam zijn. Ik ervaar dat wij een onsterfelijke ziel zijn, die in de kern pure Liefde is. Mocht je dat willen, help ik je graag om contact te maken met je ziel. Hierdoor ga je mogelijkerwijs ook ervaren dat je grootser bent dan slechts jouw mens-zijn. Je zult daardoor natuurlijker en meer vanuit overgave kunnen omgaan met je sterfproces. Dit omdat je dan van binnenuit kunt ervaren, dat de reis voor jouw ziel gewoon verdergaat. Onderwerpen die mogelijkerwijs aan bod kunnen komen zijn; overgave, loslaten, (angst voor) leegte, ziel, zielenfamilie. Ook kunnen we eventueel werken met de vraag of reincarnatie bestaat. Mocht je dat zo ervaren, kunnen we samen onderzoeken wat je eventueel na je fysieke overlijden te wachten zou kunnen staan.  


Dankzij mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen in individuele en relatietherapie als psychosociaal therapeut en het geven van psychologische en spirituele trainingen, sta ik je graag bij. Je bent van harte welkom bij mij thuis, maar ik kan ook naar jou toe komen. (regio Noord Holland) Mail graag voor meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek naar info@ireneverweij.nl

 

 

'For someone who has prepared and practiced, death comes not as a defeat but as a triumph, the crowning and most glorious moment of life.'
Sogyal Rinpoche

Contact

Naam *
E-mail *
Bericht *