Irene Verweij schreef de afgelopen jaren 6 boeken. Alle boeken kun je bestellen in je lokale boekhandel of via Bol.com. 

 

Heldere Hemel is het bijzondere verhaal over vier vrouwen, die tijdens een trekking in Nepal hun leven, liefde en relaties vanuit boeddhistisch perspectief leren zien.  Dagelijks wandelen de vriendinnen vele kilometers door de prachtige natuur in de Himalaya, begeleid door hun gids Metta. Zij leert hen niet alleen mediteren, ook geeft ze hen een heel andere kijk op de liefde en het leven. Ze leert hen hoe om te gaan met gevoelens, emoties en traumatische ervaringen. Er wordt gesproken over aandachtig aanwezig zijn, liefdevolle vriendelijkheid, zelfcompassie en zingeving. 
Met de Himalaya als indrukwekkend decor op de achtergrond, verandert veel in het leven van de vier vrouwen voorgoed. 
Heldere Hemel is een gedurfd boek waar fictie en non-fictie in elkaar overlopen. Het heeft geen literaire pretenties, maar is geschreven ter inspiratie. Het daagt de lezer uit om het eigen leven vanuit een ander perspectief te onderzoeken. 

In Liefde? schrijft Irene vanuit haar jarenlange werkervaring als relatietherapeut. In dit boek valt er vooral veel te leren over relaties en de liefde. Zes mensen, drie stellen, gaan naar Zuid Spanje op retraite om te onderzoeken of hun relatie nog te redden valt. Er speelt veel: van vreemdgaan, echtelijke ruzies en irritaties tot een stel met een uitgebluste relatie. Het is erop of eronder. Dione, een doorgewinterde relatietherapeut, laat hen zien, waar alle problemen nu werkelijk over gaan. In het verhaal worden belangrijke relationele thema’s besproken: wat is intimiteit, hoe werkt de dynamiek in een relatie, hoe onderling te communiceren, het aangaan van confrontaties, hoe met pijnlijke gevoelens om te gaan en onzekerheid. Dione verheldert deze thema’s en geeft concrete handvatten hoe ermee om te gaan. Maar er gebeurt meer. Op het terrein waar de retraite georganiseerd is, vallen vreemde dingen voor. In een spannende ontknoping blijkt dat niet iedereen tevreden is over het werk van Dione. Dit fictie/non fictie verhaal is geschreven ter inspiratie, met als doelstelling de lezer een ander perspectief op relaties en de liefde te geven. 

 

In het boek 'Niets aan de Hand' kijkt Sascha In een slapeloze nacht vol sneeuw terug op haar intensieve turnverleden. Als kind trainde ze intensief bij een turnclub met een fanatieke, grensoverschrijdende trainer. Zowel psychisch als fysiek stond ze onder grote druk. Wat er zich afspeelde binnen de vier muren van de turnzaal komt stukje bij beetje aan het licht.
In diezelfde slapeloze nacht blikt Sascha terug op haar huwelijk. Hoewel de relatie met haar man vol liefde begon, ontstaan er gaandeweg scheuren.
Wantrouw en vermeend verraad sluipen de relatie binnen en ondermijnen het. Wanneer is het goed om weg te gaan en wanneer is het zinvol om te blijven? Dat is de vraag waar Sascha die nacht mee worstelt.
‘Ik heb de neiging om alles binnen te houden wat niet lekker smaakt, zegt Sascha in het verhaal. ‘Niets aan de hand’ is een boek dat gaat over het onvermogen zich te uiten. Het laat zien wat er gebeurt, als je je eigenbelang verloochend en andermans belang vooropstelt. 'Niets aan de hand' geeft helder weer dat het leven zich herhaalt in precies datgene wat emotioneel nog niet verwerkt is. 

Het boek 'Zelfvoorzienend Samenleven' is boek is een must voor iedereen die zelfredzaam en zelfvoorzienend in het leven wil gaan staan. Het biedt een antwoord op grote vraagstukken waar we in deze tijd tegenaan lopen. Dit boek over zelfvoorzienend samenleven formuleert in een vijf stappenplan hoe de maatschappij succesvol kan transformeren en zelfvoorzienend kan worden. Het is een praktisch boek waarin de lezer vooral aangespoord wordt tot zelfredzaamheid, juist in deze tijd.
Het boek is onderverdeeld in drie delen: Hoofd, Hart en Handen. In het deel Hoofd wordt dieper ingegaan op de omslag van het denken die gemaakt moet worden als we zelfvoorzienend worden. Het deel Hart gaat dieper in op de psychologie van het hart, die belangrijk is wanneer we zelfvoorzienend samen gaan leven en werken. In het deel dat Handen heet, wordt de lezer in een vijf stappenplan meegenomen. Hier vanuit kunnen we een nieuwe vorm van samenleven en werken creëren. In alle delen kan de lezer werkelijk aan de slag met de inhoud. Met groot enthousiasme en veel bemoedigende woorden schrijft Irene hoe kleine daden, grote daden worden. Alleen jij en ik kunnen de maatschappij van onderaf en binnenuit veranderen. Dit boek doet een dringende oproep aan iedere Nederlander. Het roer mag om. Ga in je kracht staan. Laten we samen een nieuwe wereld vormgeven. 
 

Een Cursus in Lichtwerk neemt je mee op een reis door het dagelijks leven en alle thema’s die zich daarin aandienen. Vanuit Licht wordt gekeken naar dat wat speelt. Bij ieder onderwerp word je uitgenodigd om zelf jouw eigen waarheid te onderzoeken. Een Cursus in Lichtwerk nodigt lichtwerkers uit om weer te gaan leven vanuit hart en ziel. Hoe je dit kunt doen en wat je daarin kunt doen, is een belangrijk onderwerp. Ook worden grote thema’s als verlichting, eenheidservaringen en geluk onderzocht. Een inspirerend boek voor iedereen die op zoek is naar meer licht in zijn leven! 
 

'Buikbrein, een reis naar binnen' is in samenwerking met Brenda Pelser geschreven. Stel je voor: je gaat met een groep onbekenden twee weken op reis, zonder plan, overnachting of eten. Je laat je leiden door waar het leven je brengt. Precies dit is wat de hoofdpersonen in het boek BuikBrein gaan doen. Ze laten hun telefoon achter in een kluis op het station van Utrecht CS. Vanuit daar vertrekken ze, wandelend met een rugzak op. Waarnaar toe? Niemand die het weet. Alles is open met als enige intentie zich te laten leiden door hun buikbrein. We leven op deze bijzondere reis mee met vier personages. Reisgids Daan begeleidt hen op een heldere en kordate manier. Steeds weer nodigt ze hen uit om hun buik als kompas te gebruiken, met veel nadruk op echt in het moment aanwezig te zijn en te voelen. We zien hoe de vier deelnemers omgaan met deze uitnodiging en hoe zij daarbij worstelen met grote en kleine persoonlijke levensthema’s. ‘Buikbrein’ is een vlot lezend, eenvoudig verhaal, met veel ruimte voor subtiele humor, waaronder een grote diepte van wijsheid schuilgaat. Grote thema’s van spiritualiteit en psychologie komen op een speelse manier – in alledaagse settingen – aan de orde. Dit boek is door de combinatie van eenvoud en diepgang, geschikt voor iedereen. 

'Death is not extinguishing the light, it is only putting out the lamp because down has come' 
Tagore