Wie is Irene Verweij?

Ik ben nu 51 jaar, maar als ik dit zo opschrijf, ben ik weer verbaasd. Zo verschillend voel ik me niet van toen ik kind was. Misschien is dat ook de reden waarom ik het zo prettig vind om met kinderen en jongeren te werken. Ik kan me helemaal in hen inleven.
Als kind was ik al gefascineerd door mensen. Regelmatig had ik in mijn vroege jeugd wakkere en heldere momenten. Ik keek dan als het ware van een afstandje vol verbazing naar de werkelijkheid om mij heen.

Mijn jeugd ging niet vlekkeloos. Gelukkig maar, want daardoor ben ik vanaf mijn 28ste voortdurend in training en opleiding geweest. Wat zijn mensen en hun gedragingen interessant! Het is zo fijn om steeds meer te begrijpen, waarom kinderen en volwassenen zich gedragen zoals ze dat doen.

Opgroeiende in een ‘doe-maar-gewoon-dan doe je al gek genoeg gezin’ voelde ik me anders, zonder dat ik dit kon benoemen. Pas veel later begreep ik dat de ‘lange tenen’ die mij vaak verweten werden, eigenlijk stonden voor gevoeligheid. Dat ik van die ‘lange tenen’ later mijn werk zou maken, wist ik toen nog niet.

Vanuit het verlangen om het leven en de mens te willen begrijpen ben ik naar de Universiteit van Amsterdam (UVA) gegaan. Hier studeerde ik in deeltijd een paar jaar filosofie. Hoewel filosofie mij fascineert, bracht het me erg in mijn hoofd. Dit beseffende ben ik een ander pad ingeslagen. Mijn reis ging verder naar de 3-jarige opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP) waar ik leerde het denken meer los te laten en voelend in het leven te staan. Vanuit daar leidde mijn pad naar de Academie voor Menswetenschappen (SPSO), waar ik na 4 jaar afstudeerde als psychosociaal therapeut.

Vele jaren van trainingen en retraites op het gebied van psychologie volgde. Het geeft mij een brede, grondige en doorleefde basis, waarvan uit ik mijn huidige werkzaamheden kan doen. Zo heb ik ondermeer trainingen gedaan in de PRI (Past Reality Integration), EFT (Emotionally Focused Therapy), Focussen en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Daarnaast heb ik vele trainingen gevolgd bij Vera Helleman (bij het EEC, kinderbegeleiding en emotie coaching) kinderbegeleiding vanuit de pedagogiek en op het gebied van werken vanuit intuitie..

Vanaf 2006 heb ik een eigen praktijk in Amsterdam gehad voor individuele en relatietherapie. Nu ik in Santpoort woon, werk ik graag hier in deze heerlijke omgeving.

In Zuid Spanje heb ik regelmatig psychologische trainingen van een week gegeven. Als zen-leraar (opgeleid en ‘afgestudeerd’ bij Zen.nl) heb ik meditatielessen gegeven. Mediteren heeft mij veel gegeven. Voor mij persoonlijk betekent het de overgang vanuit het denken naar het hart. En als het hart zich opent, gaat alles stromen.
Daarnaast heb ik de afgelopen vijf jaar trainingen en workshops gegeven voor de Lightworker Academy. Lichtwerk betekent voor mij; jezelf tegen het licht houden en zien wat er nog donker in je is. Wat mag geheeld en getransformeerd worden?

Als moeder van twee prachtige kinderen heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om kinderen te mogen begeleiden naar volwassenheid. Dit ervaar ik als een grote rijkdom. Leerzaam, soms uitdagend, maar vooral hartverwarmend.
Als pedagogisch medewerker in de Vrije School in Haarlem werk ik professioneel met groepen jonge kinderen. Het is zo vreugdevol om hen te mogen begeleiden in deze fase van hun leven.

Schrijven is een grote liefde van mij. Momenteel heb ik zes boeken geschreven. Ik schrijf graag fictie waarin ik non fictie vermeng. Door middel van een luchtig verhaal leert de lezer veel over het leven en psychologische processen. Zie voor meer informatie graag deze pagina.

Als het even waait ben ik op het water te vinden om te kiten. Een fascinerende sport die mij veel gebracht heeft op het gebied van mijn angst overwinnen, doorzetten en de diepe euforie te ervaren als wind, water, plank en zeil in flow met elkaar samenwerken.

Uiteindelijk heb ik maar één groot verlangen en dat is dat wij mensen vanuit liefde met elkaar omgaan. Ik heb een groot kinderhart en wil graag een ieder begeleiden die hier behoefte aan heeft.