Team training 'Verlies en sterven'.

Wanneer je dag in dag uit met mensen werkt die (ernstig) ziek zijn en sterven, doet dat wat met je als mens. Sommigen zeggen 'ik heb eelt op mijn ziel gekregen.' Anderen slikken een paar keer en gaan weer verder. Terug naar het 'gewone' leven, dat iedere keer een beetje minder 'gewoon' wordt. Omgaan met verlies en sterven is hogeschoolwerk. Hoe verwerk je emotioneel het menselijk lijden waar je deelgenoot van bent? 


Hoe ga je om met verlies en dood in je werk? 

In deze training voor professionals staat omgaan met verlies en sterven centraal. Hoe ga je met emoties om als machteloosheid, afschuw, verdriet en angst? Hoe laat je los en verwerk je dat wat er gebeurd is? Hoe verhoud je je tot je eigen vergankelijkheid? We bespreken thema's als verlies, leegte, sterven, overgave, schaamte en schuld. 

Naast praktische informatie over gevoelens en emoties en hun werking, doen we oefeningen, een meditatie, kleine opstelling en inquiery. Hoewel de thema's groot en zwaar kunnen zijn, wordt humor en lichtheid niet geschuwd. Uiteraard zijn tranen welkom; we gaan alleen niet in (lange) verhalen zitten. 


Kleine groep met veel persoonlijke aandacht.
 

Het is mogelijk deze training op basis van een open inschrijving te doen of gezamelijk met collega's vanuit het team waarin je werkt. De grootte van de groep is maximaal 12 personen, zodat er genoeg ruimte voor ieders persoonlijke proces is. Deze training is als een losse dag te boeken, maar ook in een drieluik: een driedaagse op maat gemaakte training met iedere dag een ander thema.

Mail om een vrijblijvende afspraak te maken graag met: info@ireneverweij.nl.

 

 

'Be still prepared for death - and death or life shall thereby be the sweeter'
William Shakespeare